Welk onderhoud bieden wij aan?

IMG_2157.jpeg

Regelmatig onderhoud  = Veilig op de weg.

Wilt u uw auto in topconditie houden? Wie niet zou u denken?

Maar u zou verbaasd zijn als u wist hoeveel autobezitters het reguliere onderhoud overslaan.

Regelmatig onderhoud van voertuigen bieden u optimale prestaties en verbeterde veiligheid op de weg. Het onderhoud van uw auto omvat een grondige controle en duurzaamheid  van verschillende componenten zoals de motor, remmen, banden en meer.

Toch is onderhoud niet One size fits all.

In deze gids bespreken we de verschillende soorten voertuigonderhoud, waarbij we de verschillen tussen kleine-, tussen- en grote beurt in detail beschrijven. U zult de voordelen ontdekken van consistent auto onderhoud, waaronder een verbeterd brandstofverbruik, verbeterde veiligheid en besparingen op lange termijn.

Bovendien onthullen we eenvoudige taken die u kunt uitvoeren om uw auto in topvorm te houden.

Wat is een auto onderhoud?

Een auto onderhoud houdt in dat u uw voertuig naar een betrouwbare garage brengt voor regelmatig onderhoud. Bij Autodiagnose Eric omvat onze uitgebreide auto onderhoud het grondig onderzoeken van uw auto en het beoordelen van alles, van de motor tot het vloeistofniveau.
Als onderdeel van onze service kunnen we ook olie- en luchtfilters vervangen.
Regelmatig auto onderhoud is cruciaal om belangrijke problemen op afstand te houden en tegelijkertijd uw veiligheid te verbeteren en te waarborgen . Als dit nog niet genoeg is, kan het bijhouden van een volledige servicegeschiedenis ook de verkoopwaarde van uw voertuig verhogen.

De soorten auto onderhoud:
Doorgaans zijn auto onderhoud onderverdeeld in drie soorten: kleine beurt , tussen beurt en grote beurt.
Afhankelijk van het merk en model van uw voertuig kunnen fabrikanten echter extra onderhoudsopties bieden.

Kleine beurt: Over het algemeen wordt deze service elke 12 maanden of na 15000km aanbevolen, afhankelijk van wat eerder is.
Een kleine onderhoud beurt fungeert als een basis controle voor uw voertuig, inclusief een olie- en filterwissel, vloeistofbeoordelingen en een visueel onderzoek van de remmen, banden, airco systeem, accu conditie en verlichting.

Tussen beurt : Deze service word aangeraden om de 2 jaar of 30.000km.
Het omvat alles als in de kleine beurt inclusief als extra taak een interieurfilter te vervangen

Grote beurt : Deze service is aan te raden om de 3 jaar of na 45.000 km.
Het omvat alles in een tussen beurt inclusief extra taken zoals het vervangen van bougies, het vervangen van luchtfilter, het inspecteren van het ophang- en uitlaatsysteem ,remvloeistof, de versnellingsbakolie en het verwarmings- en koelsysteem van uw voertuig.

De service die uw voertuig nodig heeft, kan variëren afhankelijk van het merk en model. Bij Autodiagnose Eric volgen we de richtlijnen van de fabrikant van uw voertuig om te bepalen welke service uw auto nodig heeft om in topconditie te blijven.

Een autoservice nodig? Bel vandaag nog voor kwaliteitsonderhoud.

Voordelen van voertuigonderhoud en -onderhoud: wat zijn dat?

Routinematig auto onderhoud is cruciaal om ervoor te zorgen dat uw voertuig veilig en efficiënt blijft.

Er zijn veel voordelen aan het regelmatig onderhouden van uw auto, waaronder:

- Verbeterde verkoopwaarde: Een goed onderhouden auto met een gedetailleerde servicegeschiedenis kan een hogere verkoopwaarde opleveren. Kopers zullen waarschijnlijk meer vertrouwen hebben in een voertuig dat regelmatig is onderhouden, wat meer geld voor uw auto betekent als u besluit het te verkopen.

• Verbeterde veiligheid en prestaties: regelmatig onderhoud vindt problemen vroeg, waardoor u ze kunt laten repareren voordat ze resulteren in een dure reparatierekening. Door dit te doen, zorgt het er ook voor dat uw auto in veilige werkende staat blijft, waardoor uw verkeersveiligheid wordt verbeterd.

Behoud van de garantie: Het volgen van een regelmatig onderhoudsschema is vaak een vereiste om de fabrieksgarantie van uw auto intact te houden, iets dat u zeker wilt behouden.

- Verhoogde brandstof efficiëntie: Regelmatig onderhoud optimaliseert uw brandstofverbruik, wat leidt tot geldbesparingen, vooral met de huidige brandstofprijzen.

• Kostenefficiëntie: Hoewel het onderhoud van uw auto misschien een uitgave lijkt, helpt het u om geld te besparen op toekomstige reparatierekeningen. Bij regelmatig onderhoud worden kleine problemen al vroeg gevonden voordat ze zich ontwikkelen tot iets kostbaars.

Over het algemeen zal het ervoor zorgen dat uw voertuig regelmatig onderhoudscheck-ups krijgt in een gerenommeerde garage, zoals Autodiagnose Eric, de levensduur en veiligheid verbeteren en u in de loop van de tijd geld besparen.

Onderhoud Uw Voertuig Met Deze Eenvoudige Stappen.

Als u uw voertuig in topconditie wilt houden, zijn hier enkele eenvoudige onderhoudstaken die u kunt uitvoeren:

Houd uw voertuig schoon: regelmatig de buitenkant van uw auto wassen helpt lakschade te voorkomen door vuil, vuil en andere verontreinigingen te verwijderen.

Bandenspanning in de gaten houden: banden die te veel of te weinig zijn opgeblazen, kunnen een negatieve invloed hebben op de wegligging, het brandstofverbruik en de prestaties van uw auto. Het is cruciaal om uw banden op te blazen tot de aanbevolen druk.

• Controleer regelmatig het vloeistofniveau: het regelmatig beoordelen en aanvullen van het niveau van motorolie, transmissievloeistof, koelvloeistof en remvloeistof is essentieel.

• Wissenwisserbladen vervangen wanneer dat nodig is: versleten ruitenwisserbladen brengen uw veiligheid in gevaar tijdens ongunstige weersomstandigheden. Regelmatig onderhoud zorgt voor een duidelijk zicht door de kwaliteit van uw ruitenwisserbladen in de gaten te houden.

Door deze eenvoudige onderhoudstaken bij te houden, kunt u uw voertuig in topconditie houden en dure reparaties lang vermijden.

We raden aan om de richtlijnen van de fabrikant te volgen vooral deze taken, die te vinden zijn in uw voertuighandboek. Als u echter deskundige hulp nodig heeft, staat onze onderhoud specialist Cain van Autodiagnose Eric voor u klaar. Bel ons vandaag nog voor kwaliteit onderhoud.

Auto onderhoud: Waarom kiezen voor Autodiagnose Eric?

Bij Autodiagnose Eric zijn we gespecialiseerd in het leveren van een uitgebreide autoservice die is afgestemd op de eisen van uw voertuig. Ons team van deskundige onderhoudstechnici is toegewijd om ervoor te zorgen dat uw voertuig als nieuw rijdt.

Tijdens uw auto onderhoud bij Autodiagnose Eric krijgt u het volgende:

1 Bandenbeoordeling: Naast het evalueren van slijtage, zal onze expert de bandenspanning en profieldiepte van uw banden inspecteren.

2 Beoordeling van vering en stuur: we beoordelen de ophanging en besturing van uw voertuig en garanderen de stabiliteit en veiligheid.

3 Beoordeling van vloeistofniveaus: onze specialisten beoordelen de motorolie, koelvloeistof en antivries van uw voertuig, zodat de niveaus precies zijn wat ze zouden moeten zijn.

4 Olie- en filtervervanging: onze uitgebreide service omvat het vervangen van de olie en het filter om de gezondheid van de motor van uw voertuig te waarborgen.

5 Lichten en veiligheidsbeoordeling: Er wordt een uitgebreide veiligheidsbeoordeling op uw voertuig uitgevoerd, zodat alle lichten optimaal functioneren.

6 Beoordeling van het uitlaatsysteem: we onderzoeken het uitlaatsysteem om te bevestigen dat het correct werkt en geen gevaarlijke gassen uitstoot.

7 Rembeoordeling: uw hele remsysteem wordt beoordeeld, waarbij de remblokken en schijven indien nodig worden vervangen.

8 Beoordeling van het elektrische systeem: onze specialist inspecteert de accu, dynamo en startmotor van uw auto op optimale prestaties.

9 Grondige inspectie: elke service omvat een uitgebreide inspectie om eventuele verborgen problemen/gebreken aan het licht te brengen.

Zodra uw eerste inspectie is voltooid, bellen we u altijd om onze bevindingen en eventuele aanbevolen oplossingen te bespreken. U wordt altijd op de hoogte gehouden en we beginnen pas aan uw auto te werken als we het groene licht van u hebben gekregen.

Als uw lokale onafhankelijke garage kan onze specialist Cain voor elk voertuig zorgen, ongeacht het merk of model. U krijgt altijd service op dealerniveau voor een betere prijs-kwaliteitverhouding; wat wil je nog meer?

Boek vandaag nog uw auto onderhoud bij Autodiagnose Eric en houd uw voertuig in top conditie.

In Samenvatting

Om uw voertuig optimaal te laten presteren en tegelijkertijd veilig en efficiënt te blijven, heeft het regelmatig onderhoud nodig.

Er zijn verschillende soorten service zijn die u aan uw voertuig kunt laten uitvoeren, u kunt meer informatie over de onderhoudsbehoeften van uw auto vinden in het handboek van uw fabrikant.

Bij Autodiagnose Eric gebruiken we de aanbevelingen van de fabrikant en onze jarenlange ervaring om uw voertuig in optimale staat te houden. Wat uw behoeften ook zijn, wij zijn er om u te helpen.

Door voorop te blijven lopen met uw onderhoud, kunt u:

  • Prestaties verbeteren
  • Verminder slijtage
  • Efficiëntie verbeteren
  • Houd dure reparatierekeningen op afstand
  • Verhoog de veiligheid
  • En meer...

Als uw auto onderhoud nodig heeft, bel dan vandaag nog Autodiagnose Eric voor kwaliteitsonderhoud.