Storing Diagnose Particulier

In elke moderne auto is tegenwoordig veel elektronica aanwezig.

Onder de motorkap en in het interieur schuilt een wirwar van techniek en elektronica. Brandende controlelampjes, waarschuwingspiepjes die opklinken uit het dashboard: het zorgt vaak voor paniek in de auto. De teksten in het instructieboekje helpen daar niet.

Een storing is meestal automatisch opgeslagen in het elektronisch geheugen. Maar wat is er precies aan de hand? Storingen en problemen kan ik traceren door data-analyse met onze grote selectie aan moderne uitleesapparatuur en m.b.v een oscilloscoop.

AutoDiagnose_Eric_20220831_0258.jpg
Hiermee kan ik de actuele meetwaarden uitlezen en vastleggen van alle sensoren. Dit kan ook tijdens het rijden, ik kan dataloggen met verschillende apparatuur zodat live te zien is wat gebeurt op het moment dat de storing optreedt.De opgeslagen data is na de rit uitgebreid te analyseren. Veel oorzaken van storingen zijn namelijk niet door uitleesapparatuur uit te lezen. Dit komt door het feit dat de betreffende computer kleine storingen niet zo snel in het geheugen opslaat. De meeste storingen zijn een "gevolg van" storing. Veelal zorgt een kleine storing ervoor dat een grotere optreedt, waardoor de vaak de verkeerde sensoren of actuatoren worden vervangen en daarmee de eerste, vaak niet zichtbare storing blijft bestaan en dus treedt het "oude" probleem na korte tijd opnieuw op. Door de juiste metingen uit te voeren en de gegevens goed te analyseren voorkomt u hiermee onnodig hoge reparatiekosten

 

Auto computers uitlezen, resetten en inleren van o.a. :

  • Motormanagement
  • Airbag
  • ABS (remsysteem) & Tractioncontrol
  • Versnellingsbak / Transmissie
  • Centrale deurvergrendeling
  • Climate control / Airco
  • Cruise control
  • Board computer / Instrumentenpaneel
  • Body computers (b.v. UHC / BSI / BCU / MFU ) Tevens service interval reset, handzenders en sleutels programmeren, ook instellingen van ecu's wijzigen/aanpassen.

Controle van o.a. : Turbodruk, luchtmassa meter, MAP sensor, temparatuur sensoren, injectoren, gasklepsensoren, lambdasensor, breedband lambdasensor, ontsteking, startblokkering, pingelsensor, stationair regeling, nokkenas versteller, waste-gate, brandstofdruk regeling, voorschakelweerstand, gaspedaal positie, voorgloei controle, CAN bus, K-bus, dynamo rimpel, duty-cycle, lekstroom, inspuitmoment en inspuittijdsduur, ontstekingstiming, ABS sensoren, Exacte controle van nokkenas en krukas timing (t.b.v uitgerekte distributie ketting). Ook voor andere storingen (zowel elektronisch als mechanisch) kunt u mijn hulp inschakelen.