« Onderhoudsschema Mercedes»

Gepubliceerd op 24-09-2023

9a711e87-f1d8-4606-a379-f7a0b19fbdaa.jpeg

Mercedes-Benz onderhoudsschema.


Om uw Mercedes in goede staat te houden, zijn routineonderhoud en service essentieel. Als u uw serviceschema negeert, zult u later prestatie problemen ondervinden, dus hier bij Autodiagnose Eric zullen we u altijd adviseren om uw Mercedes-serviceafspraken bij te houden. Na verloop van tijd bespaart dit u zowel in tijd als geld.

Wist je dat er twee Mercedes-serviceopties zijn? De Mercedes A Service en de Mercedes B Service. Het is van cruciaal belang dat u van beide opties profiteert om ervoor te zorgen dat uw Mercedes optimaal presteert. Beide diensten behouden ook uw Mercedes-garantie.

Dus wat zijn de verschillen tussen de twee?

In deze blogpost bespreken we de verschillen tussen Mercedes A en B Services en bekijken we hoe we een recente klant van ons hebben geholpen bij het bepalen van de Mercedes-service die ze nodig hadden voor hun CLA Shooting break.

Het verschil tussen de Mercedes A en Mercedes B Service.

Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen de twee soorten Mercedes-diensten die beschikbaar zijn, en het is belangrijk om het verschil te weten.

De Mercedes A Service is over het algemeen na een jaar vereist, daarna om de twee jaar.

In de Mercedes A Service is het volgende inbegrepen:

• Synthetische motorolie vervangen

• Oliefilter vervangen

• Inspectie van remcomponenten

• Bandenspanning controle en correctie

• Reset onderhoudsteller

De Mercedes B Service biedt daarentegen een breder scala aan diensten.

Een jaar na het verkrijgen van de Mercedes A Service is meestal de Mercedes B Service vereist. Daarna wordt het afgewisseld met de Mercedes A Service (om de twee jaar, afhankelijk van de kilometerstand).

In de Mercedes B-service zijn de volgende diensten inbegrepen:

• Synthetische motorolie vervangen

• Oliefilter vervangen

• interieurfilter vervanging

• Inspectie van remcomponenten

• Reset onderhoudsteller

Een van onze recente Mercedes-klanten wist niet zeker welke service er nodig was. Wij verzekerde deze eigenaar dat we konden helpen met het bepalen hiervan.

Wij hebben namelijk dezelfde Mercedes-Benz-informatie als Mercedes-dealers zelf. Daarom kunnen we u een premium service aanbieden en u geld besparen, omdat we service op dealerniveau aanbieden.

Wat gebeurde er daarna?

Volgens de digitale service boek van Mercedes was de CLA Shooting brake van onze klant toe aan een Mercedes B-service.

Tijdens de Mercedes B Service ontdekte onze onderhoud technicus Cain een probleem met het remsysteem van de CLA Shooting brake. De remschijven op beide voorremmen waren versleten, wat betekent dat de CLA Shooting brake niet efficiënt zou remmen, waardoor de veiligheid van onze klant in gevaar zou komen.

Het spreekt voor zich dat het absoluut noodzakelijk is om eventuele remproblemen meteen aan te pakken, dus hebben we er onze topprioriteit van gemaakt om het probleem op te lossen. Bij Autodiagnose Eric zijn we toegewijd aan het waarborgen van de veiligheid van onze klanten en het bieden van een betrouwbare oplossing om ze zo snel mogelijk weer op weg te helpen.

Met onze uitgebreide expertise, uitgebreide kennis en nauwgezet evaluatieproces waren we in staat om het remsysteem van de klant te beoordelen en een oplossing te bieden zonder enig giswerk.

Een oplossing bieden.

De remschijven van onze klant waren zo versleten dat ze onder de wettelijke diktevereiste lagen. Zowel de remschijven als de remblokken moesten worden vervangen. 
Cain gebruikte originele Mercedes-onderdelen voor de vervangingen, waardoor niet alleen de veiligheid van het voertuig op de weg werd gewaarborgd, maar ook de Mercedes-garantie werd beschermd.

Cain heeft de sleutels met vertrouwen aan de klant teruggegeven, na alle veiligheidscontroles. Het feit dat onze klant zijn Mercedes terugkregen op dezelfde dag dat ze hem binnenbrachten, was ook een extra bonus!

Bij Autodiagnose Eric zijn onze diensten ongeëvenaard. Zelfs de lokale Mercedes-dealer kan niet concurreren met onze waarde en hoogwaardige service. Dus waarom boekt u uw Mercedes A Service of Mercedes B Service vandaag nog niet bij ons en ontdekt u onze uitzonderlijke waarde voor uzelf?

Als u een afspraak wilt maken, neem dan vandaag nog contact op met ons via een van onze contact mogelijkheden.

Kort samengevat.

Onlangs had een van onze klanten een service nodig op hun Mercedes CLA Shooting brake, maar wist niet zeker welke service nodig was. Nadat we hadden vastgesteld dat het voertuig van onze klant een Mercedes B-service nodig had, ging Cain aan de slag met de CLA Shooting brake.

Problemen met het Mercedes remsysteem werden meteen vastgesteld. De voorremschijven en remblokken op de CLA Shooting brake waren te dun om veilig mee te rijden.

Met originele Mercedes-onderdelen konden we dezelfde dag de remschijven en remblokken vervangen, de CLA Shooting brake met succes repareren en onze klant weer veilig de weg op krijgen.

Is het tijd dat uw Mercedes wordt onderhouden? Weet u welke onderhoud het voertuig nodig heeft? U hoeft zich geen zorgen te maken.
Cain zal u adviseren.

Plan vandaag nog uw Mercedes A- of B-service bij Autodiagnose Eric.
Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Team Autodiagnose Eric

Contact ons.

IMG_1390.jpeg  3542a3b5-045d-4f8c-bd15-7674c8451b6b.jpeg c5e00861-8367-4703-ac35-5bbe521fa014.jpeg

IMG-1389-1695549579.jpeg