EV / Hybride bij Autodiagnose Eric

EV / HYBRIDE 

Er verschijnen steeds meer hybride, plug-in hybride én elektrische auto’s op de weg die ook onderhoud nodig hebben en gerepareerd moeten worden. Vanwege de grote hoeveelheid complexe elektronica en bijkomende hoge spanningen die de accu’s leveren, wagen veel autobedrijven zich niet aan APK, onderhoud en reparaties van deze voertuigen.

Hoewel een volledig elektrische auto veel minder onderhoud nodig heeft dan een conventioneel voertuig, moeten er nog steeds banden vervangen en remmen onderhouden worden. Onderhoud blijft derhalve ook bij EV’s en semi elektrische auto’s noodzakelijk.   

Het onderhoud van een hybride of elektrische auto vraagt echter om diepgaande expertise en veel uitgebreidere kennis dan onderhoud aan een auto met een verbrandingsmotor. Hierom is het cruciaal om deze auto’s te laten onderhouden door een bedrijf met verstand van zaken.

Autodiagnose Eric is zo’n bedrijf. Wij zijn pioniers in het onderhouden en repareren van hybride en elektrische voertuigen en op de hoogte van de allernieuwste technieken en toekomstige ontwikkelingen. Wij beschikken over de benodigde (verplichte) certificaten (NEN 9140)om aan elektrische en hybride auto’s te mogen en kunnen werken en wij worden regelmatig bijgeschoold op het gebied van nieuwe systemen en technologieën.